Langarth Garden Village. C.F. Møller. Photo: AHR & WyrdThree

Langarth Garden Village

Masterplanen for Langarth hageby består av boliger, skoler, butikker, helsetjenester og grøntområder, og den er basert på en omfattende strategi for å engasjere lokalsamfunnet. Som en del av det arkitektledede, tverrfaglige teamet, vant C.F. Møller Architects konkurransen om å utarbeide en visjon, område- og masterplan, designguide og et utkast til søknad for det 1900 mål store området vest for byen Truro i Cornwall i England. Det nye prosjektet fikk nylig status som Garden Community.
 Langarth Garden Village. C.F. Møller. Photo: AHR & WyrdThree
Fakta

Byggherre

Cornwall Council

Adresse

Truro, UK

Omfang

190 ha, 2700 boliger

År

2019-

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2019

Byggherrerådgiver

Arcadis

Ingeniør

WSP

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med AHR Architects og Poynton Bradbury Wynter Cole Architects

Landskap

TEP

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2019

Området ligger sentralt i Cornwall, og den østlige grensen er cirka 3,5 km unna Truro sentrum. I sør grenser området mot motorveien A390, som skiller området fra landsbyen Threemilestone. I vest, nord og delvis i øst grenser området mot hekker, skog og mindre vassdrag. Området består av Langarth Park and Ride, med 1209 parkeringsplasser og bussforbindelse til Truro.

Moderne, men respektfullt

Prosjektet er veldig viktig for Cornwall og lokalsamfunnet i Truro og Threemilestone, og det gir muligheter for å utarbeide et nytt rammeverk for masterplaner som er både moderne og respektfullt, med en tilnærming som er basert på landskapsarkitektur og har fokus på lokalsamfunnet, og som er optimalisert for fleksibilitet og verdiskaping. Masterplanen inneholder opptil 4000 boliger og sosial infrastruktur, inkludert skoler, butikker, helsetjenester og grøntområder, og den er i tråd med mange av prinsippene som C.F. Møller Architect utviklet i konkurranseforslaget for hagebyen. Den nye hagebyen har mål om 20 % biomangfold fordelt over hele området, og masterplanen legger også opp til at det skal plantes mer enn 500 mål ny skog. Utbyggingen har også mål om å overgå minimumsstandarder for bygninger, med nullutslippshjem. Omfattende engasjement blant interessenter og i lokalsamfunnet og en kommunikasjonsstrategi har underbygd alle trinnene, og masterplanen ble nylig levert til planleggingsavdelingen.

Les mer

Flere prosjekter | Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.