Navitas Park. C.F. Møller

Navitas Park

Forslaget til Navitas Park, som skal huse Ingeniørhøjskolen i Aarhus og Aarhus Maskinmesterskole samt en ny forskerpark for energi og bærekraft, tar utgangspunkt i den fremskutte beliggenheten på havnefronten i Aarhus.
 Navitas Park. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Ingeniørhøjskolen, Maskinmesterskolen, Incuba Science Park og Aarhus Kommune.

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

35 000 m²

År

2010, konkurranseforslag 2. fase

Entreprenør

NCC A/S

Ingeniør

COWI A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Metopos Aps

Andre samarbeidspartnere

Innovation Lab Danmarks Pædagogiske Universitet

Premiering
Premiering
  • 2. premie i konkurranse. 2010

Karakteristisk for forslaget fra C.F. Møller er et stort, skrånende tak som samler og gir karakter til bygningen. Taket utgjør i seg selv et landskap med integrerte gårdsrom, terrasser og testfelter til undervisning og forskning, og det er med på å skape en levende bygning. Det terrasserte landskapet demokratiserer utsikten til havnemiljøet og vannet. Samtidig betyr formen at bygningen tilpasser seg byens høyder og kaster minst mulig skygge, på samme måte som den sikrer utsikten for nåværende og kommende naboer.

Målet er at Navitas Park skal være et internasjonalt fyrtårn i utviklingen av bærekraftig energiteknologi og energibruk. Bygningen er i energiklasse 1 blant annet ved hjelp av økt isolasjon, solceller og varmepumper som utnytter temperaturforskjellene i vannet.

Samtidig er det i bygningens første etasje innlagt synlige tekniske installasjoner, sensorer og webkamera som hjelper studentene til å forstå og utforske sine fag ved å samle de teoretiske forutsetningene med virkelighetens verden.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.