Sassari Hospital. C.F. Møller

Sassari Hospital

To sykehus i den italienske byen Sassari skal slås sammen. University Hospital of Sassari og Sassari Regional Hospital opererer i dag som selvstendige enheter, og de ligger fysisk adskilt av en offentlig vei. Målet er å koble sammen sykehusene både logistisk, funksjonelt og visuelt for å skape ett sammenhengende campusområde med fokus på høyere effektivitet og kunnskapsutveksling.
 Sassari Hospital. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Azienda ospedaliera universitaria di Sassari

Adresse

Sassari, Italien

Omfang

30000 m²

År

2014-

Ingeniør

Politecnica

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Metassociati
SPA

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2014

Sassari er den nest største byen i den italienske regionen Sardinia, med over 130 000 innbyggere og med ca. 275 000 innbyggere i områdene rundt.

Produktet inkluderer oppføring av 30 000 m² nye behandlingsarealer, inkludert et nytt mor-barn-senter. Bygningen skal erstatte en rekke eldre bygninger som ikke oppfyller kravene til jordskjelvsikring.

De to sykehusene blir koblet sammen ved hjelp av en rekke underjordiske tunneler og en gangbro, siden man ikke kan legge om veien som skiller de to sykehusene. En ny felles inngang for hele sykehuset på University Hospital of Sassari skal romme poliklinikker, kontorer og butikker, og rundt den nye hovedinngangen lages det et «View Plaza» med rekreasjonsfasiliteter og utsikt over området.

Hele transformasjonen av sykehuset skal gjøres uten at behandlingen i de øvrige arealene påvirkes.

Les mer

Flere prosjekter | Helse

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.