Skipark 360°. C.F. Møller

Skipark 360°

Som navnet antyder blir Skipark 360° verdens hittil mest komplette innendørs skianlegg, samtidig som det skal bli et markant landemerke. En enkel, men også dramatisk skulptur som reiser seg i landskapet like utenfor Stockholm.
 Skipark 360°. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

SKIPARK 360°

Adresse

Bålsta, Sverige

Omfang

80000 m²

År

2010-2015

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

NCC

Slalåmbakken blir selve symbolet for anlegget. Den blir 700 meter lang med et fall på 160 meter og dermed verdens eneste tildekkede skibakke som oppfyller kravene for å arrangere World Cup.

Bygningen fremstår helt enkel i sin konstruksjon, med en forenklet silhuett som understreker det svenske skog- og sjølandskapet. Men den er samtidig dramatisk i sin storhet. Med en høyde på ca. 145 meter blir den en av Sveriges største bygninger. Det er en visuell spenning i den enorme bygningens få støttepunkter som både blir smalere nedover og samtidig møter skogbunnen i en skjev vinkel.

I tillegg til slalåmbakken vil anlegget romme blant annet en langrennstunnel på 3,5 km, en arena for skiskyting, ishockey og kunstløp samt en snowpark til snowboarding. Den vil dessuten omfatte restauranter, butikker, spa, hotell- og konferansefasiliteter med panoramautsikt over området.

Et nyutviklet konsept skal sikre at anlegget blir det grønneste i sitt slag i verden. Derfor blir anlegget selvforsynt med energi via bærekraftige energikilder som jordvarme, solenergi, vind- og vannkraft.

Les mer

Flere prosjekter | Sport

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.