Straume sentrum festplass og høyhus. C.F. Møller

Straume sentrum festplass og høyhus

Øya Sotra opplever stor befolkningsvekst. Forslaget inkluderer en modernisering av byen Straume, Sotras hovedby, og kjernen i prosjektet er en ny festplass med plass til store begivenheter og events, samt et nytt, markant høyhus med konferansesenter, kontor og hotell ved siden av plassen.
 Straume sentrum festplass og høyhus. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Sartor Holding AS

Adresse

Straume sentrum, Fjell kommune, Norge

Omfang

14 000 m²

År

2012 (konkurranse)

Ingeniør

ÅF Norge AS

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med JAJA Architects

Landskap

Tredje Natur

Andre samarbeidspartnere

Vista Analyse AS Arkitekt Peter Hemmersam

Festplassen og arkitekturen rundt plassen er byens nye pulserende hjerte, med ett av Norges største kjøpesenter som nabo. Den nye plassen er inspirert av naturen rundt, og den trekker naturen helt inn i hjertet av byen med grønne hager og bekker som gjør det til en opplevelse å oppholde seg i sentrum av byen. Plassen skråner svakt inn mot et sirkelformet sentrum, skapt til for eksempel konserter, teater og andre kulturopplevelser, og med amfi-sitteplasser langs den ene siden av sirkelen. Plassen skaper en estetisk opplevelse som inkluderer funksjonelle behov som sitteplasser og et sted å samles, for eksempel på 17. mai.

Konseptet for høyhuset har vært å skape en bygning som er fleksibel i bruk. Det viktigste av alt er at det tar høyde for antall mennesker som bruker festplassen. Plassens terreng og underlag flyter inn under bygningen som et inviterende teppe som fletter livet på festplassen sammen med innendørsmiljøene i bygningen.

Høyhusets arkitektur med tre vertikalt forskutte deler signaliserer husets tre funksjoner: Hotell på toppen, kontor i midten og et konferansesenter i første etasje. Mellom hver av de tre delene er det innskutte «luftåpninger» med grønne utendørs terrasser hvor man har utsikt over byen og landskapet – et grønt rom for bygningens brukere.

Les mer

Flere prosjekter | Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.