Sundsholmerne - EcoVillage. C.F. Møller

Sundsholmerne - EcoVillage

Sundsholmerne er et bærekraftig bofellesskap som ligger i Aalborgs nye byområde Stigsborg. Bygningen er DGNB-gullsertifisert, og den er designet med tanke på det sosiale, økonomiske og miljømessige.
 Sundsholmerne - EcoVillage. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

EcoVillage

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

5 000 m²

År

2019-2021

Entreprenør

A. Enggaard

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Boligene Sundholmerne, som ligger i den nye bydelen Stigsborg, har blitt skapt for EcoVillage, som etablerer bærekraftige bofellesskap i Danmark. Bebyggelsens høyde varierer, og den består både av en bygning med flere etasjer og av rekkehus. Sammen danner de en karré rundt en åpen gårdsplass. Gårdsplassen er hjertet i bebyggelsen, og den bidrar til å styrke det sosiale fellesskapet. I første etasje ligger fellesarealene med gjesterom, verksted, treningsrom, kontorfellesskap og kjøkken og spisestue til felles måltider. Den aktive første etasjen bidrar til å skape liv i det nye byområdet. I den øverste etasjen er det et stort fellesrom med tilgang til to takterrasser, hvor man kan oppholde seg og anlegge kjøkkenhager. En parkeringsplass til blant annet felles el-delebiler er plassert adskilt fra oppholdsområdene, slik at de forblir bilfrie og er trygge for barn som leker.

En ekstra bred altangang knytter bygningene sammen horisontalt. Den romslige gangen fungerer som en mulig forlengelse av boligenes oppholdsrom, som et slags privat oppholdsrom i bygningens felles rom.

Boligene har mulighet for fleksibel innredning med lette skillevegger, slik at de kan tilpasses beboernes behov. De mer private rommene er vendt mot gaten, hvor det også er en privat balkong. Boligene er DGNB-sertifiserte, de varierer fra 40 til 110 m2, og de passer til alle beboere – fra enslige til større familier. Kostnadene til oppvarming og elektrisitet holdes nede ved at boligene bare rommer funksjoner til det daglige livet, mens for eksempel vaskemaskiner er samlet i fellesområdene. Det monteres vannsparende armatur i baderom og kjøkken, og regnvann brukes på nytt til toalett og vask.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.