UiO Livsvitenskapssenteret. C.F. Møller

UiO Livsvitenskapssenteret

Konkurrenceforslaget til et nytt forsknings- og undervisningsbygg for livsvitenskap, kjemi og farmasi ved Universitetet i Oslo (UiO) har som mål å stimulere og tiltrekke de beste forskerne gjennom en tidløs, nordisk arkitektur basert på kvalitet og bærekraftige prinsipper.
 UiO Livsvitenskapssenteret. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Statsbygg

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

66000 m²

År

2014, konkuranse

Ingeniør

SWECO Norge (Alle fag bortsett fra byggteknikk), Transsolar (Miljø), Aas-Jakobsen, NGI (Geoteknikk)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Dronninga Landskap AS

Kunstner

Haugen/Zohar AS

Andre samarbeidspartnere

Laborplaner Tonelli (Laboratorieplanlegger)

Nybygget skal gi livsvitenskab og realfag gode rammevilkår i fremtiden og skal legges til rette for bredt forskningssamarbeid med næringsaktører som bioteknologiselskaper og helseforetak.

Det innleverte forslag er prosjektert med en organisk formet base i de to nederste etasjer, som rommer fellesfunksjoner og undervisning. Over disse er presise volumer med laboratorie - og kontorfunksjoner. Forslaget tilrettelegger gjennom plan, snitt og volumoppbygging for nærhet og tverfaglig kontakt mellom forskningsgruppene. Samlet skal arkitekturen bidra til et skapende miljø til medarbeidere, som sammen leverer undervisning og forskning i verdensklasse.

Materialvalget har stor betydning for miljøpåvirkningen, klima og den arkitektoniske forståelsen av prosjektet og har blitt vurdert ut fra et kretsløpsperspektiv fra produksjon, transport, bygging, brug, gjenbruk og vedlikehold. Det velges materialer som vil eldes med verdighet, materialer som vil utvikle patina og som vil styrke byggets karakter med tiden som går.

Basen er kledt med eik, et varmt taktilt materiale der mennesker møter huset. Basen har et robust eksteriør som runder inn og blir en del av husets interiør. Dekket i de to nederste etasjene er i polert lys betong som binder forplassen ute sammen med de utadvendte sonene inne.

Oppover i etasjene kles de presise volumene med glass og mørke naturelokserte metallprofiler. Slik oppstår de presise laboratorie- og kontorvolumene som rektangulære, sammensatte former.

Les mer

Flere prosjekter | Forskning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.