Cabinn Hotell, Aarhus C. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Cabinn Hotell, Aarhus C

Hotel Cabinn i hjertet av Aarhus, med byens torg og Domkirken på den ene siden og cafeene langs elven Aarhus Å på den andre, har ønsket å bygge et nytt, moderne og vesentlig større hotell.
 Cabinn Hotell, Aarhus C. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Cabinn

Adresse

Aarhus , Danmark

Omfang

400 rom

År

2013-2015

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Den opprinnelige bygningen, som blant annet har huset avisen Aarhus Stiftstidende, stammer fra 1877, men den har gått gjennom så omfattende ombygninger at det ikke er noe igjen av det opprinnelige huset og uttrykket. Det har åpnet for muligheten til å rive det og bygge nytt - til tross for beliggenheten i Aarhus' byhistoriske episenter.

Av hensyn til de historiske omgivelsene har idéen vært å videreføre bygningens opprinnelige proporsjoner, med blant annet en tilbaketrukket fasadelinje og de eksisterende ytre målene.

Samtidig gir en fremskutt glassfoaje nybygget en ny åpenhet i førsteetasjen, inspirert av naboeiendommene.

Fra glassfoajeen er det både innsyn i og adgang til to indre gårdsrom, som er grønne oaser til glede for gjestene. I forbindelse med foajeen anlegges det også en ny passasje gjennom bygningen som forbinder torgenes butikkliv på den ene siden med caféstripen langs Aarhus Å på den andre siden. Denne passasjen vil bidra til å skape enda mer liv i byen.

Grunnen hotellet ligger på, er en del av Aarhus' historiske byvoll fra vikingtiden, og én del av idéen bak den offentlige passasjen gjennom hotellet er å fortelle vikingenes historie gjennom en utstilling med plansjer og montre.

Materialmessig er planen å knytte hotellet til historien og ta hensyn til slektskapet til de andre eiendommene i området: Fasaden skal ha lys puss, som det tidligere hotellet. Partier kledt i sandstein og skifertak er referanser til Aarhus Teater.

Det opprinnelige hotellet hadde 192 rom. Det nye får dobbelt så mange, rundt 400, blant annet ved at bygget får en ekstra etasje.

Les mer

Flere prosjekter | Kontor & Forretningsvirksomhet

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.