JAHO - Jannowitzbrücke Tower. C.F. Møller

JAHO - Jannowitzbrücke Tower

JAHO er et nytt og elegant landemerke som med sine runde former og sitt innbydende inngangsparti, er inspirert av dynamikken i Spree og strømmen av mennesker til og fra sentralbanestasjonen Jannowitzbrücke.
 JAHO - Jannowitzbrücke Tower. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Alexanderstraße Projektentwicklungs GmbH, CESA INVESTMENT, Art-Invest Real Estate Management

Adresse

Berlin, Tyskland

Omfang

20000 m²

År

2019, konkurranse

Byggherrerådgiver

C4C

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Det nye kontorhøyhuset ved Jannowitzbrücke i Berlin skal være et bærekraftig landemerke, et moderne og fleksibelt arbeidsmiljø og en offentlig attraksjon. Bygningens design tar utgangspunkt i det omkringliggende, heterogene miljøet, slik at arkitekturen på den ene siden er knyttet til omgivelsene i skala, høyde og avtrapping, samtidig som den befrir seg fra den og får en selvstendig og karakteristisk silhuett. Tårnet er formet organisk uten en fram- eller bakside – enkelt og skulpturelt – og med sin åpne base er den plassert som et frittstående objekt på en nyskapt plass foran stasjonen, som utformes som et bølgende teppe av røde fliser i forlengelse av stasjonens historiske buer. I den livlige basens tre etasjer ligger offentlige funksjoner som kafeer, butikker, konferanseområder, møtesentre og co-working for startup-virksomheter. Tårnets øvre deler inneholder fleksible kontorlokaler med god komfort, utsikt i mange retninger og tilgang til takhager, og øverst ligger det en skybar med egen panoramaterrasse. I kombinasjon med stasjonsområdet vil JAHO derfor bli en generator for byliv og moderne bedriftskultur.

Fasadesystemer som bidrar til bygningens bærekraft

Den irrgrønne fargen sammen med de røde flisene knytter tårnet sammen med andre viktige landemerker i Berlins skyline, og den moderne jernbanestasjonen Jannowitzbrücke. Den multifunksjonelle energifasaden består av prefabrikkerte elementer som gir tidsbesparende montering og har fire viktige funksjoner – den gir dagslys og utsikt, minimerer overopphetingen, genererer vedvarende energi og tillater naturlig ventilasjon. Faste, utvendige solbeskyttelseselementer gir fasaden romslig dybde og skaper et levende spill av lys og skygge. Solbeskyttelseselementene sikrer behagelig inneklima, strømproduksjon via integrerte solceller og muliggjør støydempende ventilasjonsåpninger i fasaden om sommeren og redusert varmetap om vinteren. Fordelingen av fasadeåpningene er optimalisert, slik at de lavere etasjene, som ligger nærmere tilstøtende bygninger, får større glassflater, og vindusområdene i sør og i de øverste etasjene trenger mindre glassflater for å oppnå de anbefalte dagslysforholdene. Byrommene er designet med fokus på et komfortabelt mikroklima med sollys, skygge og beskyttelse mot vinden. Det avtrappende bygningsvolumet bidrar til å forebygge fallvind, og de grønne takterrassene bidrar til optimalisering av mikroklimaet gjennom fordamping.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.