Aalborg Universitets nye auditorium. C.F. Møller

Aalborg Universitets nye auditorium

Målet med Aalborg Universitets nye auditorium har vært å skape et landemerke for universitetet og, med den sentrale beliggenheten på Campus Sdr. Tranders, et samlingspunkt for ansatte og studenter.
 Aalborg Universitets nye auditorium. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Bygningsstyrelsen

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

4000 m²

År

2013

Ingeniør

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Schønherr

Direkte oversatt fra latin betyr auditorium "høresal". Den ytre formen på det nye auditoriet er inspirert av fasongen på et øre og gjenspeiler dermed auditoriets kjernefunksjon – et sted hvor man lytter.

Bygningens myke former og asymmetriske figur gir auditoriet en spesiell plass på campus i konteksten av rektangulære og kantede bygninger. Auditoriet har en varm, gyllen fasade med et grafisk bearbeidet mønster dannet ut fra bokstavene AAU AUD, og markerer bygningens status som flaggskip for universitetet.

Langs fasaden åpnes bygningen opp av lange glassarealer og gjør aktivitetene innenfor synlige fra utsiden – blant annet i bygningens hjerte, auditoriet, ved inngangen og i foajeen. Den åpne strukturen skal bidra til å vekke nysgjerrighet rundt bygningen og det som foregår der.

Fra hver sin side fører to innganger inn til den store, åpne foajeen i første etasje med kafé og plass til større arrangementer. I sentrum ligger det store auditoriet omgitt av en oppadstigende spiral av oppholdstrapper og balkonger, og herfra kan man fornemme de ulike aktivitetene i huset.

I tillegg til foajé og auditorium inneholder bygningen flere rom beregnet på forelesninger og undervisning.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.