Strandbakkehuset barnehospice. C.F. Møller

Strandbakkehuset barnehospice

Det nye barnehospicet Strandbakkehuset kombinerer arkitektur og natur for å skape et trygt fundament med hensyn til hospicefilosifien: liv, lek og lindring.
 Strandbakkehuset barnehospice. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Den Selvejende Institution Hospice Djursland

Adresse

Rønde, Danmark

Omfang

1230 m²

År

2019, konkurranse

Byggherrerådgiver

Rambøll

Entreprenør

CC Contractor

Ingeniør

Hamiconsult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Strandbakkehuset ligger i direkte forbindelse med dagens hospice, Djursland, i et naturskjønt område i nærheten av skog og sjø. I utformingen av det nye barnehospicet Strandbakkehuset har det vært viktig å sørge for at det nye hospicet supplerer det eksisterende anleggets arkitektoniske kvaliteter. Strandbakkehusets fasade består av vertikale eikepaneler, som danner en buet fasade ved inngangen. De avrundede formasjonene skaper et samspill med, og fremhever, det eksisterende velkjente arkitektoniske uttrykket på Hospice Djursland.

Utsikt over de store viddene

I disponeringen av Strandbakkehuset er det prioritert å omfavne

alle familieboligene på inngangsplanet. For å skape trygghet og nærvær for pasientene, plasseres personalet med god visuell kontakt med inngangsområdet, og naturlig visuell kontakt med familieområdet. De øvrige fellesfunksjonene plasseres i underliggende etasje på nivå med skog og sjø.

Fellesrommet og det tilhørende tildekte oppholdsarealet har utsikt over engene og bukta, en verdi som deles av alle. Omgivelsene har vært en viktig faktor i designprosessen, og rammene skal sørge for kjærlig pleie og en verdig avskjed med livet som bidrar til å gjøre tiden på hospicet til viktige og gode opplevelser. En sansehage med underlag med runde kurver utført i gummiasfalt mellom trestammer og underskog bidrar til å gjøre skogen tilgjengelig for alle, også for de sengeliggende, slik at familieboligene inngår i samspillet med skogens nærvær.

Les mer

Flere prosjekter | Omsorgsboliger

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.