Bolig+. C.F. Møller

Bolig+

Konkurrenceforslag til energineutrale boliger på Aalborg Havn. Bolig+ Konceptet udgør det ambitiøse mål - udover at være energineutral etageboligbebyggelse - også at skulle dække husstandenes generelle elforbrug. Byggeriet er altså 100% selvforsynende med energi.
 Bolig+. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

A. Enggaard A/S

Adresse

Nørresundby, Danmark

Omfang

7.400 m²

År

2009

Ingeniør

Moe og Brødsgaard

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Vogt Landschaftsarchitekten

Andre samarbejdspartnere

Cenergia

De 60 boliger er udformet som en aftrappende form fra 12 til fire etager, som giver en stor sydvendt tagflade, der vender optimalt mod solen og er præcist så stor, at der kan skaffes det nødvendige areal til energi-opsamling til boligerne. Samtidig giver denne energioptimerede form også byen et nyt og meget markant vartegn, som vil danne et nyt fokuspunkt mellem broerne i Aalborg. Bygningens tagflade er forlænget helt ud i Limfjorden og danner dér en offentlig opholdsmulighed med café m.v. Forlængelsen af taget giver en ekstra markant oplevelse af det store bygningsvolumen og forankrer boligbebyggelsen til stedet og den rekreative vandoverflade.

Den store tagflade udnyttes som bygningens kraftværk i form af en blanding af solceller (Strøm) og sol fangere (varmt vand) samt en kombination af begge dele.

Boligbebyggelsen er planlagt til passivhus standart. Dvs. at energibehovet til opvarmning og varmt brugsvand er meget lavt og kan dækkes af solfangerne og varmepumper med udnyttelse af temperaturforskellen i vandet i Limfjorden. En tre meter bred og 12 meter høj højisoleret tank til varmt vand lagrer energien i løbet af dagen.

De 1200 m2 solceller producerer så meget strøm, at de kan dække alle 60 boligers elforbrug på hver 1740 Kwh. Pr. år. (I alt 104.400 Kwh.). Da bygningen ikke har et energiforbrug fra nettet, er den ikke tilsluttet fjernvarme.

Fire vertikale (lydsvage) vindmøller udnytter den megen vind i området til strømproduktion og lademulighed for el biler.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.