Kvarteret Galten. C.F. Møller

Kvarteret Galten

Galten er et nyt kvarter midt i Lund, der, med egne butikker og bypladser, en biograf og et stort grønt gårdrum, skaber en miniby fuld af identitet, hvor hverdagslivet, gode fællesskaber og nærhed til grønne omgivelser dyrkes.
 Kvarteret Galten. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Norcap A/S & Lund Kommune

Adresse

Lund, Sverige

Omfang

20.550 m², 3.700 m² handel, 3.000 m² biograf og 13.300 m² boliger

År

2017, konkurrence

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Konsulenter: Carl Chytraeus (trafik) - A&C Konsulter AB, Carita Melchert (Kulturarv) - Kulturhistoriska Föreningen för Södra Sverige

Kvarteret defineres af en karrébebyggelse, der omslutter hele byggefeltet og efterlader plads til en stor grøn gårdhave i midten. Gårdhavens frodige rum står i kontrast til ydersidens urbane byrum, men både yderside og inderside er bearbejdet med stor omhyggelighed for at skabe varierede rum for ophold og aktiviteter der genererer liv og fællesskaber.

Bebyggelsen er delt op i mindre bygningskroppe, der forskyder sig i forhold til hinanden og skaber pladser og opholdssteder langs bebyggelsens kant. Facadematerialerne består primært af tegl men varierer i farve og bearbejdning fra bygningskrop til bygningskrop.

Bebyggelsen fremstår levende med varierende højder, et brudt taglandskab og kviste og karnapper – alle elementer man genkender fra Lunds karakteristiske og charmerende arkitektur, men i en nyfortolket version.

I stueetagen findes de offentlige funktioner som butikker, biograf og en café, hvor de skaber et levende og aktivt gadeliv. Mellem de offentlige funktioner er en række passager der forbinder det ydre byrum med den indre gårdhave. Gårdhaven er opdelt i områder af forskellig størrelse, så den kan favne mange forskelligartede aktiviteter. Gårdhaven rummer både offentlige og semioffentlige områder, der adskilles ved hjælp af buske og fordybninger til opsamling af regnvand.

Boligerne er primært placeret fra første sal og op. Der findes flere forskellige størrelser af boliger, men uanset størrelse har alle boliger mindst en altan og lysindfald fra to sider.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.