Aalborg Havnefront - Arealer Musikkens Hus. C.F. Møller. Photo: Jørgen True

Aalborg Havnefront - Arealer Musikkens Hus

Masterplanen for anden etape af Aalborg Havnefront bygger på principperne fra første etape med promenaden som samlende element og er desuden inspireret af klitternes møde med den flade, forstrand.
 Aalborg Havnefront - Arealer Musikkens Hus. C.F. Møller. Photo: Jørgen True
Fakta

Bygherre

Aalborg Kommune

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

50000 m²

År

2012-2015

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2012

Ingeniør

Totalrådgiver: COWI

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

ÅF Lighting

Præmiering
Præmiering
  • City.People.Light Award. 2016
  • Aalborg Kommunes Arkitekturpris. 2016
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2012

Forslagets ledetråd er en sammenhængende byplint. Plinten danner en hævet base, der samler områdets markante, fritstående bygninger. I dette ensemble fremhæves pladsen omkring Musikkens Hus af en selvstændig, rektangulær plint.

Byplinten tjener til højvandssikring, og indskårne flige i plinten skaber en række pladser med varierede funktioner - beskyttet mod blæst af byplintens sider, der er udformet som trapper og siddetrin.

De store pladser er integreret i promenadeforløbet og fremstår som frodige, grønne rum med tætte lunde af træer.

I kontrast til de fornemme materialer i plinten omkring Musikkens Hus er områdets øvrige belægninger rå og enkle med asfalt, pladsstøbt beton og træ – akkurat som i første etape af Aalborg Havnefront.

Læs mere

Flere projekter | Landskab

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.