Aalborghus Slot. C.F. Møller

Aalborghus Slot

Visionsplan for fremtidig udvikling og udbygning af Aalborghus Slot omdanner det historiske område i Aalborg Midtby til en ny, åben og aktiv bydel, som kan formidle byens historie og binde havnefronten og midtbyen tættere sammen.
 Aalborghus Slot. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen

Adresse

Aalborg, Danmark

År

2019

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Aalborghus Slot er en historisk bygning med en unik beliggenhed midt i Aalborg by og langs havnefronten. Her ligger det som en grøn oase midt i byens travlhed og mylder. Slottets gårdsplads, slotsparken, havnefronten og en port der åbner sig mod Nytorv bindes sammen af en hovedakse.

Forbindelsen er en akse af viden, hvor man kan blive klogere på Aalborgs historie, fx ved at besøge Nordjyllands Historiske Museum og nogle dele af Aalborg Stadsarkiv, som indtager de eksisterende slotsbygningerne, samt ny bebyggelser, der placeres under jorden, i randebebyggelsen og som forlængelse af øst fløjen. Den grønne park, som omkranser slottet, giver god plads til oplevelser og aktiviteter eller større forsamlinger som markedsdage, udendørs biograf og storskærm med landsholdskampe.

Genkendelig medspiller

Kanten af parken udgøres af en randbebyggelse, der åbner sig mod parken med butikker, værksteder, aktive arbejdspladser, kunstgallerier, offentlige friluftsudstillinger og åbne boligfacader.

Overgangen fra havnefronten til slottet markeres tydeligt i bybilledet. Det gøres ved at lave en markering i belægningen hen over gaden således, at både bilister og gående bliver opmærksomme på forbindelsen. Overgangen kan udføres i cortenstål, som viderefører havnefrontens materialer over mod slottet, parken og overgangen fra Nytorv. På den måde bliver Aalborghus slot en aktiv og genkendelige medspiller i bylivet.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.