Auditorium, Aalborg Universitet. C.F. Møller

Auditorium, Aalborg Universitet

Ambitionen med Aalborg Universitets nye auditorium har været at skabe et vartegn og kendemærke for universitetet - og med den centrale placering på Campus Sdr. Tranders et samlingspunkt for ansatte og studerende.
 Auditorium, Aalborg Universitet. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Bygningsstyrelsen

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

4000 m²

År

2013

Ingeniør

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Schønherr

Direkte oversat fra latin betyder auditorium ”høresal”. Det nye auditories ydre form er skabt med inspiration i ørets facon og afspejler dermed auditoriets kernefunktion - et sted, hvor der lyttes.

Bygningens bløde former og asymmetriske figur giver auditoriet en særlig plads på campus i konteksten af rektangulære og kantede bygninger. Auditoriet har en varm, gylden facade, der bærer et grafisk bearbejdet mønster skabt ud af bogstaverne AAU AUD og markerer bygningens status som flagskib for universitetet.

Langs facaden åbner langstrakte forløb af glas bygningen op og gør den indendørs aktivitet synlig udefra – blandt andet i bygningens hjerte, auditoriet, ved indgangen og i foyeren. Den åbne struktur skal være med til at skabe nysgerrighed for bygningen og dens arrangementer.

To indgange fører fra hver sin side ind i stueplanets store, åbne foyer med café og plads til større arrangementer. Som omdrejningspunkt ligger det store auditorium omgivet af en opadstigende spiralbevægelse af opholdstrapper og balkoner, hvorfra man fornemmer de forskellige aktiviteter i huset.

Bygningen indeholder foruden foyer og auditoriet en række rum til mindre forelæsninger og undervisning.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.