Biskop Gunnerus gate 14B. C.F. Møller. Photo: Visulent

Biskop Gunnerus gate 14B

Et nyt byrum med torv, hotel og højhus ved Oslo centralstation, som skaber attraktive opholdsarealer og effektive urbane forbindelser.
 Biskop Gunnerus gate 14B. C.F. Møller. Photo: Visulent
Fakta

Bygherre

KLP Eiendom

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

80000 m² hotel/kontor/øvrige formål

År

2008-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2009

Ingeniør

Bollinger + Grohmann Ingeniører og Transsolar

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Kristin Jarmund Arkitekter og Urban Planners Rodeo Arkitekter

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2009

Midt i Oslo Centrum ligger knudepunktet Oslo Centralstation, som er indgangspunktet til Oslo fra resten verden. Her etableres, på Biskop Gunners gate 14B, et nyt byrum med torv, hotel og højhus, som skaber attraktive opholdsarealer og effektive urbane forbindelser.

Biskop Gunners gate 14B skal være et internationalt forgangsprojekt, når det gælder miljø og bæredygtighed. Projektet skal styrke områdets udvikling og tydeliggøre Oslos ambition om at gøre netop denne del af byen bedre til at håndtere mange trafikanter samtidig med, at den skal være attraktiv som opholdssted. Med udgangspunkt i grundens beliggenhed mellem trafikknudepunktet Oslo centralstation og bydelene Grønland og Vaterland, understreges mødet mellem de tre områders særegenhed og kvaliteter. Projektet optimerer byplanen ved at sammenbinde forskellige områder og terrænforskelle og er samtidig organiseret så det understøtter et godt og effektivt flow.

I dag udgør eksisterende bygninger 100% af grundens areal, men med den nye plan bliver mere end 50% af arealet udnyttet som offentligt tilgængeligt byrum. Et nyt sammenhængende terræn etableres som et gennemgående landskabselement, der samtidig forbinder området med den grønne sti langs Akerselva, hvor vandet er fremhævet som et oplevelseselement.

Projektet består af to bygningskroppe som står på en fælles base med et torv. Den vestlige bygning fungerer primært som hotel, mens den østlige bygning primært rummer kontorer. Bygningskroppene er brudt ned i flere mindre volumener, der tilsammen leder tankerne hen på byens silhuet. Bygningens terrasseringer bruges til taghaver og udsigtspunkter.

Læs mere

Flere projekter | Kontor/Erhverv/Højhuse

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.