Core-Centeret i AUH. C.F. Møller

Core-Centeret i AUH

Med samlingen af Aarhus Universitetshospital (AUH) i en hospitalsby, er rammen sat for at koncentrere den kliniske forskning tæt sammen med den øvrige kliniske aktivitet. Miljøet vil blive den faglige dynamo og omdrejningspunktet på AUH.
 Core-Centeret i AUH. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital, DNU Projektafdelingen fra Region Midt

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

28.600 m² (6450 m² laboratorier, 6160 m² forskningskontorer, 5870 m² forskertorv og 5960 m² teknik)

År

Afventer finansiering

Bygherrerådgiver

Rådgivergruppen DNU

Ingeniør

Rambøll Danmark A/S, Alectia A/S, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Cubo Arkitekter A/S

Landskab

Schønherr Landskab A/S

Præmiering
Præmiering
  • Vinder af international konkurrence. 2007

Det mest moderne og tekniktunge udstyr samles i et Core-Center, der er fleksibelt indrettet og dermed fremtidssikret.

Core-Centeret er naturligt placeret i hospitalsbyens centrum - ved hovedindgangen og hospitalsbyens torv, kaldet Forum. Her rejser sig Forum-komplekset, tre skulpturelle højhuse, der bliver bundet sammen af en let bygningsstruktur, der omspænder og danner torvet i Forum.

Fra hovedindgangen fører en organisk udformet spiral-trappe til torverummet og giver særpræg og skaber sammenhæng i komplekset.

Core-Centeret ligger i to af de tre højhuse samt den samlende bygning omkring torvet. Det tredje højhus indeholder patienthotellet, hvor der vil være mulighed for overnatning for Core-Centeret. Ankomstniveauet under Forum-komplekset er en selvstændig bygning, der indeholder hovedankomst og hospitalsbyens kommercielle arealer, som fx caféer og butikker. Forum er udformet som et kugleudsnit, hvor grønt vokser op ad, og her forenes således bygning og landskab.

Forum og Forum-komplekset vil stå som hospitalsbyens centrum og kulmination og med sine 80 m i højden blive et landemærke i Aarhus’ bysilhuet. Med sit indhold og sin arkitektur vil Forum-komplekset naturligt blive ikonet for AUH og sende et klart signal om en højteknologisk vidensvirksomhed.

Læs mere

Flere projekter | Forskning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.