Ellingsrudhjemmet. C.F. Møller

Ellingsrudhjemmet

Plejehjem nær fjeld og skov med fokus på lys og rummelige udearealer.Sigtet med plejehjemmet har været at gøre et stort byggeri overskueligt og forståeligt – både udefra og indvendigt.
 Ellingsrudhjemmet. C.F. Møller. Photo: Nils Petter Dale
Fakta

Bygherre

OPS (Offentlig/privat samarbejde) mellem Oslo kommune og Backe Prosjekt AS (Entreprenør)

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

15500 m², 146 pladser

År

2013-2017

Entreprenør

AS Ing. Gunnar M. Backe

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

COWI

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i OPS konkurrence. 2013

Plejehjemmet til i alt 146 beboere bygges i umiddelbar nærhed af fjeld og skov på en let skrånende grund ved naturområdet Ellingsrudåsen. Fra pladsen langs fjeldet fremstår plejehjemmet med en række forskudte bygninsfløje med i alt fem etager.

Fløjene med boliger træder frem fra de øvrige og skaber knæk og spring langs facaden, der er med til at nedskalere byggeriet. Beboerfløjene er beklædt med et lyst materiale, mens alle offentlige funktioner er holdt i en vekslen mellem grønne og rødbrune nuancer - som en reference til årstidernes skiften.

Lyse, private boliger fylder indvendigt plejehjemmet, alle med et generøst indfald af dagslys - blandt andet fra et glasparti der strækker sig fra gulv til loft.

På de forskellige etager letter vekslende farvebrug orienteringen, og langs plejehjemmets facader sikrer rummelige altaner, at beboerne kan følge årstiderne og nyde naturen fra et trygt udsigtspunkt.

Læs mere

Flere projekter | Plejeboliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.