Fisksätra Idrætsplads. C.F. Møller. Photo: Jelmar Brouwer

Fisksätra Idrætsplads

En tryg og åben park i byen, hvor alle er velkommen uanset alder eller køn. Parken fungerer som et aktivitets- og samlingspunkt, der forener sport og fritid og forbinder byen med vandet.
 Fisksätra Idrætsplads. C.F. Møller. Photo: Jelmar Brouwer
Fakta

Bygherre

Nacka kommun

Adresse

Fisksätra, Nacka, Sverige

Omfang

6000 m²

År

2017-2019

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Black Ljusdesign

I forbindelse med renoveringen af fodboldbanen i Fisksätra ønsker Nacka kommune at skabe et idrætstssted i nærmiljøet - et naturligt mødested, som inspirerer til spontan leg og bevægelse. C.F. Møller har indledende udviklet en overordnet vision for området for at identificere potentialer og udnytte områdets kvaliteter. Visionen er at forbedre Fisksätras adgang til vandet ved at udvikle det funktionelle idrætsområde til et sammenhængende parkområde. Ved hjælp af et klart mål, overordnede regler og strategiske investeringer skal visionen realiseres og styrke sårbare karakter og skabe en tryggere og socialt bæredygtig plads. Første skridt er nedrivningen af en tennisbane, som erstattes af en nedsænket idrætsplads til basketball, volleyball og minitennis. Den suppleres af et udendørs fitnesscenter, en legeplads og et dansegulv. Udformningen er baseret på en gennemtænkt placering og kombination af funktioner, hvor der er plads til både udendørsliv og idræt. Et sted, der inspirerer til leg og bevægelse, og hvor der samtidigt er trygt og plads til alle.

Forbinder byen med vandet

Designet er baseret på klare linjer i form af præfabrikerede friser og vægge, der fletter de forskellige funktioner sammen til en sammenhængende enhed og skaber et ensartet parkmiljø ud fra de enkelte dele. Væggene, der indrammer sportspladsen, bidrager til dens identitet, samtidig med at de skaber siddepladser og afskærmer funktionerne, hvor det er nødvendigt. Der er valgt en klar, men taktfuld farvepalette for at for at fremmane en karakter af vand. Øvrige konstruktioner er udført i enkle materialer som galvaniseret stål, og asfalt er valgt som belægningsmateriale. Dermed betones strategiske investeringer i designet, der ellers holder sig til enkle løsninger og materialevalg. Parken er suppleret med et gennemtænkt belysningsforslag, som lægger stor vægt på at skabe et sikkert miljø. Første etape er gennemført i 2019 og er forberedt til udvidelse, hvis kommunen ønsker at fortsætte udviklingen af parken.

Læs mere

Flere projekter | Landskab

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.