GAPS – nyt psykiatrisygehus i Slagelse. C.F. Møller

GAPS – nyt psykiatrisygehus i Slagelse

Det nye psykiatrisygehus skal samle fire eksisterende, mindre enheder i ét byggeri med ambulante funktioner og 190 sengepladser i forbindelse med Slagelse Sygehus.
 GAPS – nyt psykiatrisygehus i Slagelse. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Region Sjælland

Adresse

Slagelse, Danmark

Omfang

44000 m²

År

2010, konkurrenceforslag

Bygherrerådgiver

Kuben Management

Ingeniør

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Forslaget tager udgangspunkt i beliggenheden – i udkanten af byen, ved Slagelse Lystskov – og i den dokumenteret positive indvirkning, som grønne omgivelser har på menneskers helbredelse.

Som en blomst folder bygningsstrukturen sig ud, lægger sig til hvile i terrænet og omfavner kompleksets vigtigste rum: et stort, åbent haverum. Idéen har været at skabe en klar struktur med en veldefineret ankomst og overskuelig indretning og samtidig opfylde psykiatriens behov for rumlige variationer til forskellig fysisk aktivitet og terapier for patienterne. En åben struktur trækker haverum og landskab ind i bygningen og skaber et miljø, der gradvist introducerer patienterne til omgivelserne og et almindeligt hverdagsliv igen.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.