Hagastaden Papillon. C.F. Møller

Hagastaden Papillon

Papillion er en ny kontorbygning i et af Stockholms største byudviklingsprojekter, som er en del af et nyt kvarter i for Östra Hagastaden.
 Hagastaden Papillon. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Atrium Ljungberg

Adresse

Stockholm, Sverige

År

2020-2021

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Den nye kontorbygning Papillion er inspireret af mødet mellem by og land og eren bygning, der har sin egen karakter, men samtidig relaterer sig til omgivelserne. Projektet er et smukt samspil mellem landskab og bygning, hvor områderne omkring bygningen spiller en central rolle, især en ny grønne terrasse kaldet Bellmanterrassen.

Bygningen ligger mellem Norra Stationsparken og Uppsalavägens forbindelse til Stockholm og er den sidste brik, som fuldender Hagastadens nordlige bue af bygninger. Unikt for Papillon er den direkte forbindelse til Bellmansterrassen, som er designet som en forlængelse afde tilstødende park- og naturområders kvaliteter. På den mådeudjævnes indfartsvejenes påvirkning af landskabsbilledet, og byen knyttes sammen med landskabet. Den dermed opståede tunnelvæg og terrassen skal ses som en forarbejdet del af den naturlige topografi. Ved at beklæde tunnelvæggen med rå granit og designe terrassen med naturmaterialer relateres designet til de ældre konstruktioner. Terrassen skal give en fornemmelse af, at den har eksisteret før bygningerne, og at de mange huse hviler på et solidt fundament. I kombination med taglandskaberne er områdets grønne struktur bundet sammen og bryder med bygningens store volumen.

Identitetsskabende bygning, som passer ind

Bygningens grundmateriale er fiberbeton, som er et hårdt og let materiale med en kompakt overflade og en holdbarhed på mere end 100 år. For at give Papillion sit eget stærke udtryk er der valgt en grå farve, som ikke konkurrerer med murstenene på de omkringliggende bygninger. Samtidig forholder man sig til omgivelserne ved at arbejde med et ekstra lag fyldninger af glaserede keramiske fliser og en varm kobberrød tone, der refererer til murstensbygningerne omkring den. Et vigtigt skæringspunkt i det nye kvarter er den høje indgang til Norra Stationsparken, som med sine snoede, kobberfarvede keramiske fliser skaber et spændende lysspil. En anden vigtig detalje på stedet er en søjlegang på Bellmanterassen, som vil skaber en god anledning til at besøge Papillion-kvarteret.

Læs mere

Flere projekter | Kontor/Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.