Hangar - Aalborg Lufthavn. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

Hangar - Aalborg Lufthavn

Ny hangar understøtter Aalborg Lufthavns ekspansionsplaner med bedre faciliteter til medarbejdere og mulighed for at håndtere flere og større fly i en moderne arkitektonisk ramme.
 Hangar - Aalborg Lufthavn. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Bygherre

Aalborg Lufthavn

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

3000 m²

År

2018-2019

Entreprenør

TL Byg

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Den nye hangar i Aalborg Lufthavn markerer et vigtigt skridt for lufthavnens fremtidige udviklingsplaner, da hangaren i den størrelse gør lufthavnen mere attraktiv for flyselskaber i fremtiden. De nye reparationsfaciliteter giver lufthavnen kapacitet til at rumme og servicere større fly, så flere flyselskaber kan have base i lufthavnen. De nuværende selskaber bliver nødt til at flyve deres egne mekanikere ind eller flyve et tomt fly til en nærliggende lufthavn med bedre faciliteter, når der skal udføres de nødvendige reparationer og lovpligtige sikkerhedstjek. Den nye hangar bliver løsningen på den pladsmangel, som lufthavnen lider af nu.

Gode faciliteter til både fly og mekanikere

Det samlede anlæg på godt 3.000 m² rummer en reparationshal til alle flytyper op til størrelsen på et Boeing 737 MAX. Hallen indeholder gode faciliteter til mekanikerne og fleksibel lagerplads, der kan opdeles for hvert flyselskab samt særskilt aflåste opbevaring til de udskiftede dele. Hangarens facader er beklædt med sorte profilplader, så den diskret indpasser sig sammen med de øvrige hangarer og småbygninger på lufthavnens manøvreareal. Facaden mod syd markerer sig ved at have en smuk profil, der indrammer en 40m lang port, hvor flyene føres ind. Servicearealerne og lagerfaciliteterne er designet, så de fremstår som et lille påhæftet element på siden af hangaren, der fremstår som en robust og markant figur. Hangaren er udlagt på lufthavnens areal, så der er plads til at udbygge med tre tilsvarende hangarer i fremtiden

Læs mere

Flere projekter | Infrastruktur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.