Langarth Garden Village. C.F. Møller. Photo: AHR & WyrdThree

Langarth Garden Village

Masterplanen for Langarth Garden Village omfatter boliger, skoler, butikker, sundhedstilbud samt grønne områder og er udformet ud fra en strategi om bred lokal involvering. Som en del af et arkitektledet og tværfagligt team har C.F. Møller Architects vundet konkurrencen om at lave vision, lokal- og masterplan, designguide og udkastet til en byggeansøgning for det 190 ha store udviklingsområde vest for byen Truro i Cornwall, England. Det nye kvarter har for nyligt fået status som et såkaldt "Garden Community", dvs. et lokalområde med forskellige boligformer, beskæftigelsesmuligheder, grønne områder samt skoler og pasningsmuligheder for børnene.
 Langarth Garden Village. C.F. Møller. Photo: AHR & WyrdThree
Fakta

Bygherre

Cornwall Council

Adresse

Truro, UK

Omfang

190 ha, 2700 boliger

År

2019-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2019

Bygherrerådgiver

Arcadis

Ingeniør

WSP

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med AHR Architects og Poynton Bradbury Wynter Cole Architects

Landskab

TEP

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2019

Området er beliggende midt i Cornwall, og dets østlige grænse ca. 3,5 km vest for Truros centrum. Mod syd ligger området op ad A390, der er en firsporet hovedvej, der adskiller området fra landsbyen Threemilestone. Levende hegn og skovområder, der støder op til mindre vandløb, dækker det meste af området mod vest, nord og tildels mod øst. Området inkluderer også "Langarth Park and Ride". Her finder man 1.209 parkeringspladser og busforbindelser ind til Truro.

Moderne med respekt for det eksisterende

Projektet er af stor vigtighed for Cornwall og de to byer Truro og Threemilestone og giver mulighed for at udarbejde en ny type masterplan, som kan fungere som model for, hvordan man opbygger et lokalsamfund, der er både moderne og med respekt for det eksisterende, hvor både landskabet og lokalsamfundet er i fokus, og som er optimeret med hensyn til fleksibilitet og værdiskabelse. Masterplanen indeholder op til 4000 boliger, social infrastruktur, herunder skoler, butikker, sundhedstilbud, grønne områder, der følger mange af de principper, som C.F. Møller Architects har udarbejdet til deres forslag til konkurrencen "Re-Imagining the Garden City". Med det nye lokalområde er der udsigt til en nettogevinst for biodiversiteten på 20 % for hele området, og det er planen, at der vil blive plantet over 5 ha ny skov som en del af masterplanen. Anlægsprojektet sigter også mod, at boligerne skal være Net Zero Carbon og overholde langt mere end bare minimumskravene for byggestandarder. En omfattende strategi, der involverede diverse interessenter og lokalområdet samt en god kommunikation sikrer, at projektet nu er kommet godt igennem alle stadier, og der for nyligt er søgt om byggetilladelse for masterplanen.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.