Meanderbyen Nodeland. C.F. Møller

Meanderbyen Nodeland

Studiet udstikker en konkret vision for udviklingen af den norske by Nodelands bycentrum, med fokus på grøn infrastruktur, gang- og cykeltrafik, kort afstande og nye kvalitative parker og promenader langs elven Sygna. Fuldt udviklet anviser planen på ca. 30 hektar mere end 2.000 nye boliger i Nodelands centrum, til mindst 3.500 nye beboere.
 Meanderbyen Nodeland. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Songdalen kommune

Adresse

Nodeland, Norge

Omfang

30 hektar

År

2015

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Dronninga landskap

Andre samarbejdspartnere

Vista Analyse AS
Høyer Finseth AS

Elven og vandet er det karakteristiske i landskabet, og danner en blå-grøn struktur gennem Nodeland: "Meanderbyen Nodeland", udviklet langs Sygnas karakteristisk flodkrumninger. Ved at fortætte byen på den østlige bred af Sygna, indenfor en gangafstand af 1 km fra banegården, skabes en overskuelig stationsby, hvor det er naturligt at gå og cykle. Nodelands centrum fortættes indefra og ud, med "hjertet" ved stationspladsen og Hauge park. Erhvervet samles i byens centrum, hvor også butikker, oplevelser, aktiviteter, sportsanlæg og attraktive mødesteder er placeret. Nye slyngede boligkvarterer følger flodens krumninger, og danner en karakteristisk meanderstruktur.

Fortovene på hver side af de vigtigste hovedgader udvides, og et universelt tilgængeligt stinet for fodgængere og cyklister indbyder til et aktivt liv. Et nyt stiforløb, "Genvejen", giver en grøn og sikker forbindelse gennem de åbne gårde i byens midte, og langs elven udformes elvpromenaden som en langstrakt park med gratis udlån af bykajakker. Elvpromenaden og genvejen forbinder tilsammen alle Nodelands pladser, parker og særlige steder.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.