Museet Kystens Arv. C.F. Møller

Museet Kystens Arv

Museet Kystens Arv ligger ved Trondheimsfjorden i det nordlige Norge og er en vigtig formidler af kystens tradition, historie og udvikling. Det huser aktivt byggeri af traditionelle både og udstillinger om kystens kultur. Konkurrenceforslaget bidrager med tre nye bygninger, der skal udstille museets sjældne både og skabe et samlende udtryk for det eksisterende anlæg.
 Museet Kystens Arv. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Museene i Sør-Trøndelag (MiST)

Adresse

Trondheim, Norge., Norge

Omfang

1.400 m² (udstilling 1100 m², magasin 300 m²)

År

2012

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Konkurranse. 2012

Projektet har stor respekt for fortidens bådbyggere og bygningernes udformning tager derfor udgangspunkt i den gamle fiskerbåd fra fjorden. Facadens sorte lameller minder om bådens tjæresmurte yderside og bygningernes dybe tag mimer formen på et skibsskrog. Samtidig får bygningerne et bevægeligt og moderne udtryk, ved at facadens lameller trækkes sammen og løftes ved vinduer og døre.

Gulvet i de indendørs udstillingsrum følger det udendørs terræn, så forbindelsen mellem ude og inde forstærkes, og indvendige materialer som olieret træ og rå beton skaber en stærk sanselig oplevelse i samspil med udstillingerne og det unikke fjordlandskab.

Læs mere

Flere projekter | Kultur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.