Najaden 1. C.F. Møller

Najaden 1

Najaden er et nyt boligkvarter i Lund, der understreger områdets tætte forbindelser til sø og natur. Den åbne struktur i kvarteret styrker forbindelsen til kulturlandskabet og stedets urbane kvaliteter.
 Najaden 1. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Slättö

Adresse

Lund, Sverige

Omfang

8100 m²

År

2017-

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1:a pris, markanvisningstävling. 2017

Det foreslås at lave bygningerne med gedigne murstensfacader og konstruktion udelukkende i massivtræ. Træ er et fremragende materiale til innovativt boligbyggeri, da det er et holdbart og miljøvenligt materiale.

Alle husene udføres med høje stuelejligheder, som indeholder erhvervslokaler, boliger kombineret med erhvervslokaler og lejlighedsopgange. I kvarterets sydvestlige hjørne skal der være en restaurant, som bliver et naturligt mødested for beboere og besøgende, og som ligger i direkte forbindelse til pladsen og parken. Med grønne tage og store grønne områder er der skabt forudsætning for at fremme biodiversiteten ved at give insekter og fugle et fristed med mulighed for forstøvning. Samtidig holder de grønne tage og beplantede områder på regnvandet på en naturlig måde. De planlagte grønne områder, med stedspecifik beplantning, skaber også grobund for et socialt fællesskab. I gården placeres tre drivhuse, hvor der kan dyrkes planter, og hvor beboerne kan mødes.

Læs mere

Flere projekter | Boliger

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.