National Diabetes Center. C.F. Møller. Photo: MIR

National Diabetes Center

National Diabetes Center er et nyt, 16.000 m2 stort diabetescenter på King Khaled University Hospital på King Saud University i Riyadh, Saudi Arabiens ældste og mest prestigefyldte universitet.
 National Diabetes Center. C.F. Møller. Photo: DIIZ
Fakta

Bygherre

Strategic Construction Program, King Saud

Adresse

Riyadh, Saudi-Arabien

Omfang

16.000 m²

År

2008-2014

Entreprenør

ABV Rock Group

Ingeniør

Rambøll, FB Engineering AB

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med LINK arkitektur

National Diabetes Center er et nationalt kompetencecenter for diabetes, som udover forskning og overordnede nationale funktioner tager hånd om specielt komplicerede tilfælde. Det vil sige, at det i praksis er et minisygehus - med både modtagelse, radiologi, en stor poliklinisk afdeling, sengestuer samt rådgivning og undervisning.

Det er organiseret med tre fløje (sengestuer, behandling og laboratorier/servicefunktioner) omkring en indre oase i form af et tre etager højt, skyggefuldt atrium under en stor tagskive, som filtrerer det skarpe dagslys. Bygningen og dens orientering sikrer en optimal udnyttelse af det kraftige lys - og samtidig skærmer den mod varmen. I atriet er der fælles reception, restaurant og andre fællesfunktioner. Opdelingen i tre bygninger giver en klar og tydelig organisering samt effektiv logistik.

Materialevalget er en nyfortolkning af lokale byggetraditioner, kombineret med moderne præfabrikation. De tre fløje er udført af præfabrikeret beton med kraftig dybdevirkning og relief, som giver solafskærmning og et raffineret skyggespil i det næsten lodrette sollys. Tilbagetrukket, under den store tagskive, er brugen af glas mere fremtrædende, så bygningen kan opnå stor transparens uden overophedning eller brug af spejlende glas. Tagskiven, som indeholder tekniske installationer, omkranses med et filigranmønster inspireret af de lokale, ornamentale træudskæringer, kaldet mashrabiya, som filtrerer solen. Byggeriet stod færdig i 2014.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.