Navitas Park. C.F. Møller

Navitas Park

Forslaget til Navitas Park, der skal huse Ingeniørhøjskolen i Aarhus og Aarhus Maskinmesterskole samt en ny forskerpark for energi og bæredygtighed, tager udgangspunkt i den fremskudte beliggenhed på havnefronten i Aarhus.
 Navitas Park. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Ingeniørhøjskolen, Maskinmesterskolen, Incuba Science Park og Aarhus Kommune.

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

35.000 m²

År

2009-2010, konkurrenceforslag 2. fase

Entreprenør

NCC A/S

Ingeniør

COWI A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Metopos Aps

Andre samarbejdspartnere

Innovation Lab Danmarks Pædagogiske Universitet

Præmiering
Præmiering
  • 2. præmie i konkurrence. 2010

Karakteristisk for forslaget fra C.F. Møller er et stort, skrånende tag, der samler og giver karakter til bygningen. Taget udgør i sig selv et landskab med integrerede gårdrum, terrasser og testfelter til undervisning og forskning og er med til at skabe en levende bygning. Det terrasserede landskab demokratiserer udsynet til havnemiljøet og vandet. Samtidig betyder formen, at byggeriet tilpasser sig byens højder og kaster mindst mulig skygge, ligesom det friholder udsynet for nuværende og kommende naboer.

Målet er, at Navitas Park skal være et internationalt fyrtårn i udviklingen af bæredygtig energiteknologi og energianvendelse, og byggeriet er i energiklasse 1 ved hjælp af bl.a. øget isolering, solceller og varmepumper, der udnytter temperaturforskelle i vandet.

Samtidig er der i stueetagen af byggeriet indlagt synlige tekniske installationer, sensorer og webkameraer, der hjælper de studerende til at forstå og udforske deres fag ved at sammenholde de teoretiske forudsætninger med virkelighedens verden.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.