Sogn Haveby. C.F. Møller

Sogn Haveby

Målet for den nye bydel, Sogn Hageby, er at skabe rammerne for en ny attraktiv destination i Oslo, der er åben og mangfoldig, og inviterer til brug af området for både beboere og besøgende.
 Sogn Haveby. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Undervisningsbygg Oslo KF

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

97 ha

År

2019, konkurrence

Arkitekt

C.F. Møller Architects & Reiulf Ramstad Arkitekter

Andre samarbejdspartnere

Rummets Sprog og Transsolar Energietechnik

I udkanten af det centrale Oslo, udvikles en ny bydel,, ud fra det norske haveby princip. Visionen er at udvikle et grønt område, med fokus på fællesskab, bæredygtighed og et godt sted at være, socialisere og leve, i en tæt og funktionsblandet bydel. Områdets funktioner spænder bredt og udviklingsplanen af den nye bydel, inkluderer blandet andet en skole, en multihal, et plejehjem, samt erhverv og boliger. Projektet er udformet med tanke på at skabe en robust plan, der kan bebygges med varierede tætheder og programmer, uden at miste sin grundlæggende identitet, karakteristika og kvaliteter.

Sogn Hageby er udviklet med fokus på fællesskaber og som et primært bilfrit område. Boligerne er organisereret omkring fælles haver og de forskellige funktioner er placeret således at forskellige brugergrupper mødes. Ved at skabe gode fællesrum, varierede og grønne uderum med mulighed for fysisk aktivitet sikres det, at områdets mange fremtidige funktioner understøtter og styrker hinanden.

En ny destination i Oslo

Sogn Hageby appellerer bredere, end til bare beboere og daglige brugere. Et vigtigt fokus er at skabe unikke områder, der kan bidrage til at gøre stedet til en destination man vil rejse til, og opholde sig i. Dette er blandet andet gjort gennem investering i de fælles mødesteder som sportsarena, fælles flerbrugshaller, svømmeanlæg og bibliotek. Og ved at skabe grønne oplevelser i området, i form af attraktive gå og cykelruter. De fælles mødepunkter bliver centrale for sociale liv, hvor det gode, levende nabolag etableres.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.