Springfield & Tolworth Hospitals, psykiatri. C.F. Møller

Springfield & Tolworth Hospitals, psykiatri

C.F. Møller, som er rådgivende arkitekter for sundhedsudbyderen South West London and St George’s NHS Mental Health Trust, er i øjeblikket ved at tegne to nye psykiatriske hospitaler til sundhedsudbyderens grunde i Springfield og Tolworth.
 Springfield & Tolworth Hospitals, psykiatri. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

South West London og St. George's Mental Health NHS Trust

Adresse

London, UK

Omfang

37674 m² (nettoareal), 137 senge (Springfield), 111 senge, 38 børne og unge senge (Tolworth)

År

2012-2022

Konkurrence

1. præmie i dialogkonkurrence. 2012

Ingeniør

Arup

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Cost Consultant/QS: Gardiner Theobald
Fire Engineering: Trenton Fire
Acoustic Consultant: Arup Acoustics
Catering Consultant: Sterling Consult

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i dialogkonkurrence. 2012

De nye psykiatriske hospitaler skal blandt andet rumme en retsmedicinsk afdeling, afsnit for voksne, akutafsnit for ældre, voksne døve, voksne med spiseforstyrrelser og OCD/BDD samt faciliteter for børn og unge med psykiske problemer. De to hospitaler skal rumme 286 nye sengepladser, ambulante tjenester, et såkaldt Recovery College, undervisningsfaciliteter for universitetsstuderende og supporttjenester.

Eftersom universitetshospitalet i Springfield ligger midt i et 33 hektar stort byfornyelsesområde, skal C.F. Møller desuden rådgive om planlægning og faseinddeling af infrastrukturen og om boligbyggeriet og byplanlægningen i hele området omkring hospitalet.

Med designarbejdet for sundhedsudbyderen forsøger man at skabe terapeutiske og sikre miljøer, der opfylder en lang række krav med hensyn til patienter, ansatte og ibrugtagning.

C.F. Møllers designteam har undersøgt mere end 20.000 hændelser, som har fundet sted på psykiatriske afdelinger i det sydlige London mellem 2009 og 2013. Konklusionen af denne undersøgelse er, at antallet af hændelser, særligt hændelser med vold og selvskade, kan reduceres væsentligt med et grundigt og velovervejet design.

Selvom der er stor variation i sygdomstyperne og den måde, hvorpå brugerne anvender de psykiatriske hospitaler, viser en stigende mængde evidens, at god arkitektur og attraktive miljøer har sundhedsmæssige fordele og forbedrer behandlingsresultatet. Nogle vigtige krav til designet er, at der skabes ikke-institutionsprægede omgivelser med godt udsyn og god akustik, rigeligt med dagslys, naturlig ventilation samt adgang til haver og udendørsområder.

Læs mere

Flere projekter | Sundhed

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.