Strandbakkehuset børn-og unge hospice. C.F. Møller

Strandbakkehuset børn-og unge hospice

Det nye børnehospice, Strandbakkehuset forener arkitektur og natur, for at skabe et trygt fundament med tanke på hospicefilosofien: liv, leg og lindring.
 Strandbakkehuset børn-og unge hospice. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Den Selvejende Institution Hospice Djursland

Adresse

Rønde, Danmark

Omfang

1230 m²

År

2019, konkurrence

Bygherrerådgiver

Rambøll

Entreprenør

CC Contractor

Ingeniør

Hamiconsult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Strandbakkehuset ligger i direkte forbindelse med det nuværende hospice, Djursland, i et naturskønt område tæt ved skov og sø. Ved udformningen af det nye børnehospice, Strandbakkehuset har det været vigtigt at sørge for, at det nye hospice komplementerer det eksisterende anlægs, arkitektoniske kvaliteter. Strandbakkehusets facade består af vertikale, egetræspaneler, der ved indgangen danner et kurvet facadeforløb. De rundede formationer skaber et samspil med, og fremhæver, det eksisterende velkendte arkitektoniske udtryk på Hospice Djursland.

Udsigt over de store vidder

I disponeringen af Strandbakkehuset er det en prioritering at favne alle familieboligerne på indgangsniveau. For at skabe tryghed og nærvær for patienterne, placeres personalet med god visuel kontakt til indgangsfoyer, og naturlig visuel kontakt til familieområdet. De øvrige fællesfunktioner placeres i et underliggende parterre i niveau med skov og sø. Fællesrummet og det tilknyttede overdækkede opholdsareal har udsigten over engarealerne og bugten, en herlighedsværdi, som deles af alle. Omgivelserne har været en vigtig faktor i designprocessen, hvor rammerne skal sørge for en kærlig pleje og en værdig afsked med livet, som er er med til at gøre tiden på hospice til nogle vigtige, gode oplevelser. En sansehave med belægninger i afrundede kurver, udført med gummiasfalt mellem træstammer og underskov er med til at gøre skoven tilgængelig for alle, også den sengeliggende, og således indgår familieboligerne i samspil med skovens nærvær.

Læs mere

Flere projekter | Plejeboliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.