Straume sentrum festplass og høyhus. C.F. Møller

Straume sentrum festplass og høyhus

Den norske ø Sotra oplever i disse år stor befolkningstilvækst. Forslaget omfatter en modernisering af byen Straume, Sotras hovedby, og kernen i projektet er en ny festplads, der kan rumme store folkelige begivenheder og events samt et nyt markant højhus ved siden af pladsen til konferencecenter, kontor og hotel.
 Straume sentrum festplass og høyhus. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Sartor Holding AS

Adresse

Straume sentrum, Fjell kommune, Norge

Omfang

14.000 m²

År

2012 (konkurrence)

Ingeniør

ÅF Norge AS

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med JAJA Architects

Landskab

Tredje Natur

Andre samarbejdspartnere

Vista Analyse AS Arkitekt Peter Hemmersam

Festpladsen og arkitekturen omkring pladsen er byens nye pulserende hjerte med et af Norges største shoppingcentre som nabo. Den nye plads er inspireret af den omkringliggende natur og trækker den helt ind i hjertet af byen med grønne haver og vandløb, der gør det til en oplevelse at opholde sig i bycentrum. Pladsen skråner svagt ind mod et cirkelformet centrum, skabt til fx koncerter, teater og andre kulturelle oplevelser og med amfi-siddepladser langs cirklens ene side. Pladsen skaber en rumlig og æstetisk oplevelse, der inkorporerer funktionelle behov som siddepladser og et sted at samles, fx til nationaldagen d. 17. maj.

Konceptet for højhuset har været at skabe en bygning, der er fleksibel i brug, og som vigtigst af alt tager højde for festpladsens menneskelige skala. Pladsens terræn og belægning flyder ind under bygningens stueetage som et inviterende tæppe, der fletter livet på festpladsen sammen med bygningens indendørs miljøer.

Højhusets arkitektur med tre vertikalt forskudte bygningsdele signalerer husets tre funktioner: Hotel i toppen, kontor i midten og et konferencecenter i stueetagen. Mellem hver af bygningens tre dele, er der indskudte "lufthuller" med grønne udendørs terrasser, hvor der er udsigt over byen og landskabet – et grønt rum for bygningens brugere.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.