Arkæologisk museum i Bari. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Arkæologisk museum i Bari

Den velbesøgte, gamle turistby Bari skal have et Nyt Arkæologisk Museum, som skabes ved at restaurere, renovere og bygge til en række eksisterende bygninger: Et fredet kloster og Santa Scolastica Kirken samt en arkæologisk park.
 Arkæologisk museum i Bari. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Provincia di Bari

Adresse

Bari, Italien

Omfang

3.000 m² ombygning og 5.000 m² udbygning

År

2007

Ingeniør

Meneghella e Di Tria Ingeniører

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Arkitekt Lucia Di Noto, Rom og professor og dekan for fakultetet for litteratur og filosofi ved Seconda Università di Napoli Stefania Gigli

Andre samarbejdspartnere

Arkitekt Massimo Uriati, Thora Fisker

Præmiering
Præmiering
  • 4. præmie i international arkitektkonkurrence. 2007

For at samle de forskelligartede, gamle bygninger skitserer projektforslaget et nyt tårn, der har til formål at tilføre museet en egen, ny identitet. Af samme grund bliver en tidligere gård glasoverdækket og forvandlet til foyer, der sammen med flere nye volumener samler bebyggelsen i ét flow.

Projektet foreslår også en promenade, der snor sig mellem haven med igangværende, arkæologiske udgravninger, forbi museet og bl.a. op i tårnet, så ikke blot museets besøgende, men også byens borgere på deres vej gennem byen får formidlet historien.

De nye bygninger har en moderne geometri, men materialet er natursten fra Bari og føjer sig naturligt ind i det oprindelige. Reliefmønsteret i facaderne tilfører nybyggeriet identitet og skaber samtidig en afdæmpet belysning inden døre passende til stemningen i et arkæologisk museum.

Læs mere

Flere projekter | Kultur

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.