Slemmestad. C.F. Møller

Slemmestad

Slemmestad ligger ved Oslofjorden, hvor bebyggelsen opstod rundt om en nu nedlagt cementproduktion. Området er i dag en del af Oslos opland.
 Slemmestad. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Slemmestad Brygge AS

Adresse

Slemmestad, Norge

Omfang

85 ha

År

2012-2015

Konkurrence

1. præmie i byplankonkurrence. 2012

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Dronninga Landskap

Andre samarbejdspartnere

Vista Analyse, Asplan Viak

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i byplankonkurrence. 2012

Projektet ”Fjordbyen Slemmestad” er en visionsplan, der transformerer området til en ny eksklusiv fjordby. Planen kombinerer det positive fra to verdener: Blåt vand, udsyn og grønne træer langs Oslofjorden kombineres med tætheden i en europæisk by. Samtidig iscenesættes stedets særlige sammensatte geologi, industrihistorie og identitet.

Slemmestad får havnepromenade, kanaler, beplantede gader og pladser og en blanding af boliger, butikker, kontor, erhverv, kultur og offentlige tilbud.

Byplanen forstærker gadesystemet og det nuværende centrum åbnes op mod fjorden. Bryggetorget bliver det nye mødested med spisehus, fjordhotel, bibliotek og kulturhus.

Den tidligere fabriksgrund med dens høje opbevaringssiloer bevares i udkanten af en vifteformet byplan med "Slemmestad avenue" som den vigtigste akse. Yderligere tre hovedgader fra fabriksgrunden til centrum sikrer udsyn og forbinder naturen bagved og de industrielle bygninger med centrum.

Bøbækken, som i dag løber i et rør, genåbnes som en grøn kanal gennem byen. Overfladevandet fra fabriksgrunden samles i mindre bassiner og kanaler og sikrer en lokal håndtering af overfladevandet.

I planen indgår 2400 nye boliger med plads til 4000 nye beboere.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.