UiO Life Science Center. C.F. Møller

UiO Life Science Center

Oslo Universitet ønsker sikre gode, fremtidige rammevilkår for instituttet for livsvidenskab, kemi og farmaci med en forsknings- og undervisningsbygning, der samtidig kan danne grundlaget for et tæt samarbejde mellem henholdsvis universitet og aktører i fødevareindustrien og sundhedsområdet.
 UiO Life Science Center. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Statsbygg

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

66000 m²

År

2014, konkurrence

Ingeniør

SWECO Norge, Transsolar, Aas-Jakobsen, NGI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Dronninga Landskap AS

Kunstner

Haugen/Zohar AS

Andre samarbejdspartnere

Laborplaner Tonelli (Laboratorie planlægning)

Med udgangspunkt i bæredygtige principper og materialer sigter konkurrenceforslaget fra C.F. Møller mod en tidløs, nordisk arkitektur, som rammen om et forsknings- og undervisningsmiljø, der er kan tiltrække de bedste forskere med forskningsmiljøer i verdensklasse.

Forslaget fra tegnestuen tager udgangspunkt i en organisk formet base i de to nederste etager, der rummer fællesfunktioner og undervisning. Over disse er placeret volumer med laboratorie- og kontorfunktioner.

Forslaget skaber gennem plan, snit og opbygningen af volumener nærhed og tværfaglig kontakt mellem de individuelle forskningsgrupper.

Centralt i forslaget er materialevalget, som har stor betydning for byggeriet miljøpåvirkning, klima og den arkitektoniske forståelse af projektet. Ud fra et kredsløbsperspektiv fra produktion, transport, byggeri, brug, genbrug og vedligehold er der valgt materialer, som vil ældes med værdighed; materialer som vil udvikle patina og som vil styrke byggeriets karakter med årene.

Basen er klædt med eg, som er det varme, stoflige materiale, der møder besøgende til huset. Basen har et robust eksteriør, som runder ind og bliver en del af husets interiør. Fundamentet i de to nederste etager er i lyst, poleret beton, som binder den udvendige forplads sammen med udadvendte zoner inde i bygningen. Oppe i etagerne beklædes bygningsvolumenerne med glas og mørke metalprofiler, så de enkelte laboratorie- og kontorvolumener fremstår som rektangulære, sammensatte elementer i byggeriet.

Læs mere

Flere projekter | Forskning

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.