Arkeologiskt museum i Bari. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Arkeologiskt museum i Bari

Den välbesökta gamla turiststaden Bari ska få ett nytt arkeologiskt museum genom restaurering, renovering och tillbyggnad av det kulturskyddade Santa Scolastica-klostret med tillhörande kyrka samt en arkeologisk park.
 Arkeologiskt museum i Bari. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Provincia di Bari

Adress

Bari, Italien

Omfattning

3 000 m² ombygg og 5.000 m² udbygning

År

2007

Ingenjör

Meneghella e Di Tria Ingeniører

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Arkitekt Lucia Di Noto, Rom og professor og dekan for fakultetet for litteratur og filosofi ved Seconda Università di Napoli Stefania Gigli

Andra samarbetspartners

Arkitekt Massimo Uriati, Thora Fisker

Pris
Pris
  • 4:a pris i internationell arkitekttävling. 2007

För att ge en helhetskänsla åt de olikartade gamla byggnaderna ingår ett nytt torn i projektförslaget. Tornet ska tillföra museet en egen, ny identitet. Av samma skäl överglasas en tidigare gård och förvandlas till foajé, som tillsammans med flera nya hus ska samla bebyggelsen i ett enda flöde.

Projektet föreslår också en promenadväg som snor sig mellan trädgården och de pågående arkeologiska utgrävningarna, förbi museet och bl.a. upp i tornet, så att inte bara museibesökarna, utan även områdets invånare, ska kunna ta del av historien när de vandrar genom staden.

De nya byggnaderna har en modern geometri, men materialet är natursten från Bari, vilket gör att byggnaderna på ett naturligt sätt smälter in i den befintliga miljön. Fasadernas reliefmönster ger identitet åt nybyggnationen och skapar samtidigt en dämpad belysning inomhus – en belysning passande för atmosfären i ett arkeologiskt museum.

Läs mera

Fler projekt | Kultur

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.