Christiansholm Masterplan, Pappersön. C.F. Møller

Christiansholm Masterplan, Pappersön

Christiansholm – även kallad Pappersön – ligger i Köpenhamns hamninlopp och är i dag fyllt med egenföretagare och kreativa verksamheter i de före detta industrilokalerna. Pappersöns livliga och inbjudande atmosfär ska utgöra avstampet för nya Byens Ø, som i form av bostäder, näringsliv och kulturutbud kommer att skapa ett varierande stadsliv på ön.
 Christiansholm Masterplan, Pappersön. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Udviklingsselskabet By & Havn I/S

Adress

Köpenhamn, Denmark

Omfattning

45000 m²

År

2015-2016, tävling

Ingenjör

Sweco

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Tredje Natur

Landskap

C.F. Møller Architects i samarbejde med Tredje Natur

Andra samarbetspartners

Rekommanderet

Pris
Pris
  • 2. plads i international projektkonkurrence. 2016

Till öns många kvaliteter hör närheten till vattnet, utsikten över staden, den närliggande Christianshavns kanal, samt mötet med de vackra historiska befästningsbyggnaderna Kuglegaarden. För att bevara dessa kvaliteter och säkerställa att de boende på ön får mesta möjliga dagsljus och utsikt mot vattnet, kommer byggnaderna att ligga längs med öns kant. Bebyggelsen har en levande och dynamisk framtoning med sänkor och höjder om vartannat.

I bottenvåningen på öns byggnader kommer företagare att flytta in, liksom diverse kulturella verksamheter. Kulturverksamheten kommer att husera i sex nya, öppna hallar: verkstadshallen, mathallen, båthallen, studiohallen, utställningshallen och simhallen. Många av pelarna i de nuvarande industribyggnaderna återanvänds i hallarna för att lyfta fram hur ön har förvandlats genom historien.

För att garantera de boendes privatliv och integritet kommer kulturverksamheterna att placeras i markplan. Bostäderna är i olika storlekar och av olika karaktär för att säkerställa en bra mix av boende. På kulturhallarnas tak kommer det att anläggas takträdgårdar som kan användas av alla boende i området.

Byggnaderna ramar tillsammans in öns mitt och skapar en grön och lummig innergård. Mellan byggnaderna och hamnkanten kommer det att anläggas ett promenadstråk med partier av varierande storlek som ger de boende på ön och gäster möjlighet att komma närmare vattnet. Genom passager och de öppna och transparenta fasaderna i markplan skapas öppningar som ger en skymt av den gröna innergården från promenadstråket.

Läs mera

Fler projekt | Planering

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.