GAPS – nytt psykiatrisjukhus i Slagelse. C.F. Møller

GAPS – nytt psykiatrisjukhus i Slagelse

Det nya psykiatrisjukhuset ska samla fyra befintliga mindre enheter i en enda byggnad med öppenvård samt 190 sängplatser i anslutning till Slagelse Sygehus.
 GAPS – nytt psykiatrisjukhus i Slagelse. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Region Sjælland

Adress

Slagelse, Denmark

Omfattning

44000 m²

År

2010, tävling

Byggherrerådgivning

Kuben Management

Ingenjör

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Förslaget utgår från läget – d.v.s. utkanten av staden, vid Slagelse Lystskov – och från den dokumenterat positiva effekt som gröna omgivningar har på människors hälsa.

Byggnadskomplexet vecklar ut sig som en blomma, för att sedan lägga sig till ro i terrängen och omfamna komplexets viktigaste rum: en stor, öppen trädgård. Idén har varit att skapa en klar struktur med väldefinierad entrédel och överskådlig utformning, samtidigt som psykiatrins behov av rumsliga variationer för olika typer av fysiska aktiviteter och terapier för patienterna tillgodoses. En öppen struktur gör att gränserna suddas ut mellan byggnaden i sig och trädgårdsrummet och landskapet, och på så sätt skapas en miljö som hjälper patienterna att gradvis relatera till omgivningen och ett vanligt vardagsliv igen

Läs mera

Fler projekt | Hälso- och sjukvård

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.