Museet Kystens Arv. C.F. Møller

Museet Kystens Arv

Museet Kystens Arv ligger vid Trondheimsfjorden i norra Norge, och är en viktig förmedlare av kustens tradition, historia och utveckling. Det rymmer aktiv byggnation av traditionella båtar samt utställningar om kustens kultur. Tävlingsförslaget bidrar med tre nya byggnader som ska rymma museets sällsynta båtar och ge en helhetskänsla åt den befintliga anläggningen.
 Museet Kystens Arv. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Museene i Sør-Trøndelag (MiST)

Adress

Trondheim, Norge., Norge

Omfattning

1 400 m² (Utstilling 1100 m², magasin 300 m²)

År

2012

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • Tävling. 2012

Projektet visar stor respekt för äldre tiders båtbyggare, och byggnadernas utformning är därför inspirerad av den gamla fjordfiskebåten. Fasadens svarta lameller påminner om båtens tjärade yttersidor, och byggnadernas djupa tak för tankarna till ett skeppsskrov. Samtidigt får byggnaderna ett både rörligt och modernt uttryck genom att fasadens lameller dras samman och lyfts vid fönster och dörrar.

Golvet i utställningsrummen följer utomhusterrängen, så att förbindelsen mellan ute och inne förstärks, och invändiga material som oljat trä och rå betong skapar en stark sinnlig upplevelse i samspel med utställningarna och det unika fjordlandskapet.

Läs mera

Fler projekt | Kultur

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.