Skipark 360°. C.F. Møller

Skipark 360°

Skipark 360 blir – som namnet antyder - världens hittils mest kompletta inomhusskidanläggning och samtidigt ett markant landmärke: en enkel, men också dramatisk skulptur, som reser sig i landskapet ligger utanför Stockholm.
 Skipark 360°. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

SKIPARK 360°

Adress

Bålsta, Sverige

Omfattning

80 000 m²

År

2010-2015

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

NCC

En ikon för anläggningen blir slalombacken, vilken får en längd på 700m och får ett totalt fall på 160 m och blir därmed den enda överdäckade skidbacken i världen, som lever upp till kraven för att hålla World Cup. Byggnaden framstår enkel i sin konstruktion – med en förenklad silhouett, som understryker det svenska skogs- och sjölandskapet. Men den är samtidigt dramatisk i sin storhet – med en höjd på ca. 145 m blir det ett av Sveriges största byggnadsverk, och det är en visuell upplevelse i den enorma byggnadens få stöttpunkter, vilka både blir smalare neråt och samtidigt möter skogslandskapet i en skev vinkel.

Anläggningen kommer utöver slalombacken att rymma bla en längdskidåkningstunnel på 3,5 km, en arena för skidskytte, ishockey och konståkning samt en snowpark för snowboard. Därutöver finns restauranger, butiker, spa, hotell- konferenscenter, med panoramautsikt överområdet.

Ett nyutvecklat koncept skall säkra att anläggningen blir den grönaste av sin art i världen. Därför blir anläggningen självförsörjande med energi via befintliga energikällor som bergvärme, solenergi, vind- och vattenkraft.

Läs mera

Fler projekt | Sport/Event

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.