Spinderierne, Vejle. C.F. Møller

Spinderierne, Vejle

Det klassiska industriområdet Spinderierne i Vejle ska omformas till ett nytt centrum för kultur och verksamheter.
 Spinderierne, Vejle. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Vejle Kommune

Adress

Vejle, Denmark

Omfattning

14000 m² (ekst. byggnad)

År

2004, 2009

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Arkitektkontoret C.F. Møllers strukturplan integrerar Spinnerierna i stadsdelen med medvetna motsättningar mellan de gamla patinerade industribyggnaderna och radikalt nya element som fungerar som ikoner för anläggningen och särprägel för området. Större ombyggnader genomförs endast där kostnadskrävande ingrepp är nödvändiga för att undvika att en överdriven försköning som skulle kunna medföra att platsen unika karaktär skulle gå förlorad.

Läs mera

Fler projekt | Planering

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.