The Atlantic House. C.F. Møller

The Atlantic House

Familjebostaden "The Atlantic House" ligger på en stenig sluttning längs en naturskön kuststräcka i Irland. Husets form är inspirerad av det omgivande landskapets ojämna och lutande former, och ger lä och skydd åt husets terrasser i söderläge. Rummen är utformade för att släppa in morgonljus och har dessutom storslagen utsikt över havet.
 The Atlantic House. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Konfidentiell

Adress

Konfidentiell, Ireland

Omfattning

235 m² bostad + 14 m² växthus

År

2014-2019

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

The Atlantic House är byggt i ett plan och innehåller tre sovrum, ett vardagsrum med öppen planlösning samt bibliotek. Under det lutande taket finns ett invändigt solrum som släpper in ljuset i huset och ger utblick över de sydliga omgivningarna. Den anlagda trädgården kompletterar det naturliga, steniga och ojämna sluttningslandskapet med sina utomhusterrasser, som placerats på en avsats mellan husets framsida och en sänka i det sluttande landskapet.

Det enkla urvalet av naturliga, lokala material av hög kvalitet – till exempel skiffer till de enkla, lutande taken, vitkalkade tegelmurar och förkolnat trä i fasaden – matchar det vilda landskapet och kustens skulpturala, svarta stenformationer. Konstruktionen skapar ett väl isolerat lågenergihus som är fullt av naturligt ljus och knyter nära an till sina omgivningar.

Läs mera

Fler projekt | Villor

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.