The Hundred Year Home. C.F. Møller

The Hundred Year Home

Byggnadstypen "The Hundred Year Home" med två våningar och tre sovrum lämnades in i samband med tävlingen 2015 Homes for Britain. Syftet med den prisvärde byggnaden är att göra vardagen mer njutbar.
 The Hundred Year Home. C.F. Møller
Fakta

Adress

UK

Omfattning

140 m²

År

2015

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Med hänsyn till de kortfattade kraven på en täthet om 40 bostäder per hektar, har vi lyckats skapa utrymmen med utmärkta ljusförhållanden. Dessutom utnyttjar vi hörnegenskaperna genom att helt enkelt luta tomterna och förskjuta huskropparna. De stegvisa huskropparna skapar identitet och ger varje hem ett tilltalande utseende, oavsett om det konfigureras som radhus, parhus eller fristående hus.

Konstruktionen har hämtat inspiration från de viktorianska och edvardianska radhusen och gör det möjligt att flexibelt anpassa bostäderna till framtida behov. Vi är mycket medvetna om dagens behov där hemmet är sömlöst integrerat med den senaste tekniken, samtidigt som tidlösa kvaliteter i form av proportioner och ljus tillåts dominera. Den öppna, anpassningsbara och flexibla utformningen minimerar cirkulationsutrymmet samtidigt som den är tillgänglig för alla.

Allra högst har vi prioriterat vardagen och välbefinnandet hos ägarna, invånarna och grannarna. Detta gör vi genom att skapa bostäder och grannskap som är flexibla och anpassningsbara. Målet är att forma ett vänligt och socialt samhälle med mindre utflyttning.

Vi lägger stor vikt vid att skapa en vacker och njutbar plats att bo på, som dessutom återspeglar platsens historiska hantverkstraditioner. Materialet har valts ut för att vara robust och åldras vackert med minimalt underhåll under byggnadens långa livslängd, vilket vi förverkligar genom det tidlösa arkitektoniska uttrycket.

Läs mera

Fler projekt | Bostäder

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.