The Summits. C.F. Møller

The Summits

The Summits är ett nytt kontorskomplex som kommer att resa sig som ett varierat stadslandskap i det platta Ørestad och utgöra en tydlig visuell centralpunkt för hela stadsdelen.
 The Summits. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Steen & Strøm

Adress

Köpenhamn, Denmark

Omfattning

88 000 m² (56.000 m² kontor samt 32.000m² butikker)

År

2012

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

Revco v. Ulrik Kenneth Larsen (udviklingsfirma)

Byggnaderna, som har olika struktur och en byggnadsvolym från 4–5 våningar till 11–23 våningar, bildar en tilltalande helhet med öppna ytor och trädgårdar. Byggnaderna ska inrymma både kontorslokaler och butiker längs gågatorna. Samtliga byggnader har storslagen utsikt över staden och sundet. Byggnaderna binds samman med gångbroar som ingår i strategin att säkerställa dynamik och flexibilitet för användarna.

Ett starkt arkitektoniskt uttryck knyter samman byggnaderna och ger utrymme åt att använda olika material för enskilda byggnader, till exempel sten, betong eller koppar, så att de olika byggnaderna kan få en unik identitet utan att det går ut över helhetsintrycket.

Platsen har ett idealiskt läge vad gäller infrastrukturen, med direkt åtkomst till motorvägen och därmed goda förbindelser med centrum, Köpenhamns flygplats och Malmö. Projektet byggs ovanpå ett nytt parkeringsgarage med 3 000 parkeringsplatser.

Läs mera

Fler projekt | Kontor & Kommersiellt

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.