Glostrup Storcenter. C.F. Møller. Photo: Steen & Strøm

Glostrup Storcenter

Renovering och utbyggnad av Glostrup Storcenter byggt på 70-talet.
 Glostrup Storcenter. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Danica Butikscenter A/S
Steen & Strøm Danmark A/S

Adress

Glostrup, Denmark

Omfattning

4900 m² (utbyggnaden) av befintliga 37.000 m²

År

2007-2010

Entreprenör

Hoffmann A/S

Ingenjör

Moe & Brødsgaard (totalt konsult)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Landscape

En helt ny identitet – det har varit målsättningen för renoveringen och utbyggnaden av Glostrup Storcenter, som är byggt på 70-talet. Nu utgör fasaden ett skulpturalt kännemärke för centret, med nya, ikoniska entréer i organiska former och en beklädnad bestående av längsgående polykarbonatplattor med växlande genomskinlighet. Fasaden har en transparens som är avstämd efter bakomliggande funktioner, till exempel ett café. På kvällen lyses fasaden upp bakifrån av LED-belysning, vilket ger hela centret ett markant utseende i kvällsmörkret. Invändigt har man under renoveringsprocessen arbetat med att skapa en ljus och välkomnande atmosfär, bland annat genom att höja taket över gångstråket till dubbel höjd och etablera ett nytt, genomgående ovanljus.

Läs mera

Fler projekt - Kommersiellt/Landskap

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.