Navitas Park. C.F. Møller

Navitas Park

Förslaget till Navitas Park, som ska inrymma Ingeniørhøjskolen i Aarhus och Aarhus Maskinmesterskole samt en ny forskningspark för energi och hållbarhet, utgår från det framskjutna läget i Aarhus hamn.
 Navitas Park. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Ingeniørhøjskolen, Maskinmesterskolen, Incuba Science Park og Aarhus Kommun.

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

35 000 m²

År

2010, tävlingsforslag - 2. fase

Entreprenör

NCC A/S

Ingenjör

COWI A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Metopos Aps

Andra samarbetspartners

Innovation Lab Danmarks Pædagogiske Universitet

Pris
Pris
  • 2:a pris i tävling. 2010

Karakteristiskt för förslaget från C.F. Møller är ett stort snedtak som ger helhetskänsla och karaktär åt byggnaden. Taket utgör i sig självt ett landskap med integrerade gårdsrum, terrasser och testområden för undervisning och forskning, och bidrar till att skapa en levande byggnad. Det terrasserade landskapet gör utsikten över hamnmiljön och vattnet tillgänglig för alla. Byggnaderna har dessutom en form som är anpassad efter stadens nivåer, och de ger därmed så lite skugga som möjligt, samtidigt som nuvarande och kommande grannar får behålla sin utsikt. Målet är att Navitas Park ska fungera som en internationell ledstjärna för utvecklingen av hållbar energiteknik och energianvändning. Tack vare förbättrad isolering, solceller och värmepumpar som utnyttjar vattnets temperaturskillnader, har byggnaden uppnått energiklass 1.

Samtidigt finns synliga tekniska installationer, sensorer och webbkameror på bottenvåningen som hjälper de studerande att förstå och utforska sina ämnen genom att jämföra de teoretiska förutsättningarna med den verkliga världen.

Läs mera

Fler projekt | Utbildning

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.